OM OS


Shelter Forsorgshjem er et privat selvejende forsorgshjem til hjemløse i alderen fra 18 år. 

Vi åbnede dørene den 1. Januar 2020 kl. 12.00.

Forsorgshjemmet har længe været i støbeskeen og er startet med en drøm og et ønske om at være der, hvor mange andre kan have svært ved at være, når hverdagen ramler. Det hele startede i 2018 med en idé om at skabe en bedre hverdag for hjemløse i området, med kerneværdier som omsorg, anerkendelse og ordentlighed i højsædet. 

Vi er gode til det vi gør, og vi vil gerne gøre meget mere, til gavn for den enkelte hjemløs.

Det er vigtigt for os er, at vi kendetegnes ved ordentlighed overfor beboere, hinanden, vores samarbejdspartnere - for kun sådan kommer vi i mål med beboernes ønsker og drømme. 

Ved ordentlighed tænker vi; at møde et andet menneske i øjenhøjde, med gensidig respekt, ved at tale ordentlig og ved at være autentiske.

På Shelter Forsorgshjem arbejder vi metodisk med Housing First, som er en helhedsorienteret og evidensbaseret metode i arbejdet med mennesker der er udsat for hjemløshed.

Ydermere vil beboerne på Shelter Forsorgshjem blive tilbudt terapeutiske samtaler. Samtalerne er en metode indenfor det psykodynamiske felt, som tager udgangspunkt i betingelsesløs accept, empati og ægthed i samværet med den enkelte beboer. Vi tror på, at den enkelte bliver bedre til at varetage eget liv og får et større selvværd, ved hjælp af denne fremgangsmåde. Det betyder samtidig at risikoen for hjemløshed i det videre forløb mindskes hos den enkelte beboer.

Dertil arbejder vi også med og tilbyder vores beboere, NADA øre-akupunktur, aromaterapi samt lysterapi, der er effektiv i forhold til at hjælpe beboerne med at skabe overskud, ro og balance.

Arbejdsopgaverne i forsorgshjemmet kan ikke findes i nogen manual, da det i vores daglige arbejdsgang, er enormt vigtigt, at kunne tage udgangspunkt i den enkelte beboer, og deres behov og udfordringer. Det stiller derfor store krav til os som medarbejdere. 

Vi skal kunne tænke ud af boksen og være kreative i dagligdagen.  

Vores værdiggrundlag på Shelter Forsorgshjem er, at støtte beboerne til øget livskvalitet. Hvilket opnås vha. gensidig respekt, anerkendelse og nærvær i hverdagen. 

Vi er af den overbevisningen, at dette er grundstenene til, et liv ud af hjemløshed.

                                      /SHELTER FORSORGSHJEM